Decoweb
Meniu

Intrebari creare site

 • Nu cunosc nimic despre website-uri, dar vreau sa am propriul meu site. Cum procedez?
 • Chiar daca nu cunoasteti nimic despre tehnologia web, noi suntem gata sa va instruim si sa va furnizam oricat de multe informatii sunt necesare. Nu trebuie decat sa ne contactati si sa ne spuneti ce doriti.
 • Ce imi trebuie pentru a avea propriul meu site?
 • 1) O firma de web design care sa va creeze site-ul propriu-zis (de asta ne ocupam noi);
  2) Un serviciu de gazduire web (web hosting);
  3) Un nume de domeniu (example.ro, example.com etc.).
 • Decoweb furnizeaza si servicii de gazduire (web hosting)?
 • Nu, Decoweb se ocupa doar de crearea de site-uri si web design. Va putem insa ajuta sa cautati un furnizor de gazduire potrivit necesitatilor si bugetului dvs.
 • Pot achizitiona un nume de domeniu de la Decoweb?
 • Nu, Decoweb nu ofera nume de domenii. Va putem insa ghida catre o firma specializata pe astfel de servicii.
 • Cat de repede imi puteti face un website?
 • In functie de complexitatea lui, un site poate fi creat intr-o perioada de 10 zile. Totusi, pentru site-urile de prezentare mai putin complexe, timpul de executie poate fi si mai scurt.

Vreau sa am propria mea pagina web - ce presupune acest lucru ?

Sa ai nevoie de un site si sa nu stii de unde sa incepi - asta este probabil situatia cea mai uzuala. Daca este si cazul dumneavoastra, va recomandam sa luati legatura cu noi pentru a va ghida pas cu pas. Dar, in principiu, trebuie sa stiti ca aveti nevoie de trei lucruri absolut obligatorii:

Alegerea numelui de domeniu

In primul rand, trebuie sa achizitionati un nume de domeniu pe numele d-stra sau al firmei pe care o detineti (www.numeledorit.ro/ .com/ etc.). Achizitionarea unui nume de domeniu se face de la firme care se ocupa cu asa ceva, iar acestea nu sunt deloc putine. O simpla investigare cu ajutorul unu motor de cautare va poate edifica imedat. In privinta preturilor, domeniile cu extensia .ro (domeniu national) sunt in jur de 25 de euro si se achizitioneaza pe termen nelimitat. Pentru celelalte extensii, .com, .eu, .org, .info, .net, preturile sunt mai mici, in jur de 9-10 euro, insa plata trebuie reinnoita anual.

Alegerea numelui de domeniu va apartine in totalitate. Cand v-ati decis asupra unei variante, ceea ce trebuie sa faceti in prima instanta este sa verificati daca respectivul nume nu este deja in uz, cumparat de altcineva. Verificarea este extrem de simpla, avand in vedere ca mai toate firmele care vand nume de domenii dispun pe site-ul lor de un motor de verificare automata a statutului numelui de domeniu la care v-ati gandit. In cazul in care un nume de domeniu nu este disponibil, aveti doua variante: fie verificati disponibilitatea aceluiasi nume dar cu o extensie diferita (e.g. nume.eu in loc de nume.com, desigur daca acest lucru va convine), fie trebuie sa gasiti alt nume. Ca posibila sugestie: numele pe care il alegeti trebuie sa fie simplu si usor de retinut, nu exagerat de lung si, pe cat posibil, sugestiv in privinta continutului pe care doriti sa-l prezentati. Daca este prea general (e.g. geamuri.org), este posibil ca acest lucru sa creeze un sentiment de depersonalizare a afacerii dumneavoastra, lucru care nu este prea bine perceput de catre utilizatorii care, de obicei, au tendinta de a se orienta catre produsele de firma, „brand”-uri.

Web serverul si gazduirea viitorului website

In al doilea rand, este necesar si un web server pe care sa poata fi instalat viitorul site. Exista „pachete de gazduire/ web hosting” pentru toate buzunarele si pentru toate nevoile; preturile acestora variaza in functie de spatiul solicitat si de facilitatiile oferite. Gazduirea pentru, sa zicem, un site obisnuit de prezentare de 3-10 pagini, este in jur de 10-15 euro/an. Trebuie deasemenea mentionat ca este singurul serviciu pe care va trebui sa-l platiti anual (in afara de cazul in care extensia viitorului website este alta decat .ro), altfel spus, „chiria” anuala platita firmei pe care este depozitata pagina dumneavoastra.

Foarte important: pachetul de gazduire ar trebui sa mai includa, eventual, o baza de date - pentru situatia in care aveti de gand sa stocati mai multa informatie pe site. Exemple de situatii in care ati avea nevoie de o baza de date sunt diverse: o pagina dedicata unui blog, un site de cumparaturi online sau de socializare etc. Recomandabil ar fi totusi, daca sunteti nehotarat in acesta privinta sau nu va pricepeti, sa va sfatuiti cu firma desemnata sa va creeze pagina web.

Creare site

Un pas obligatoriu pentru a avea un site web este, desigur, crearea acestuia. Decoweb Constanta realizeaza pagini web responsive cu profesionalism si la preturi rezonabile.